Focaccia z pomidorami. FOCACCIA Z POMIDORAMI Taka focaccia z pomidorkami kupiona w włoskiej piekarni lub zwykłym sieciowym sklepie nie raz przysłowiowo uratowała mi życie. To taki sklepowy, włoski klasyk i nie trudno ją kupić w spaar, coop czy conradzie. Spakowana w plecak jest świetną wałówką na długie spacery po mieście i włoskiej okolicy.
Focaccia to rodzaj włoskiego pieczywa o zbliżonym do pizzy smaku, którą podasz z wieloma dodatkami - wybornie smakuje m.in. z suszonymi pomidorami i oliwkami. Z łatwością przygotujesz tę pyszną przekąskę, sugerując się naszym przepisem. Focaccia z pomidorkami i rozmarynem Focaccia to pieczywo pochodzące z półnycnych Włoch.
it's Drew, welcome to our recipe site. Today, we're going to prepare a special dish, focaccia z pomidorami. One of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
FOCACCIA Z POMIDORAMI Taka focaccia z pomidorkami kupiona w włoskiej piekarni lub zwykłym sieciowym sklepie nie raz przysłowiowo uratowała mi życie. To taki sklepowy, włoski klasyk i nie trudno ją kupić w spaar, coop czy conradzie. Spakowana w plecak jest świetną wałówką na długie spacery po mieście i włoskiej okolicy.
Focaccia z pomidorami is one of the most favored of current trending foods in the world. It's easy, it's fast, it tastes delicious. It's enjoyed by millions every day. They are fine and they look wonderful. Focaccia z pomidorami is something which I have loved my entire life.
To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook focaccia z pomidorami using 7 ingredients and 2 steps. Here is how you can achieve it.
The ingredients needed to make Focaccia z pomidorami:
- Take of mąki pszennej.
- Prepare of semoliny.
- Prepare of drożdży w proszku.
- Take of wody.
- Prepare of oliwy.
- Prepare of soli.
- Make ready of pomidorków koktajlowych.
Jest znakomitą przekąską, dodatkiem do dań, a także bazą na kanapki. W najprostszej wersji robi się ją tylko z solą i smaruje oliwą. Tym razem pokażę jak upiec tradycyjną Focaccie w piekarniku, tak naprawdę Focaccia jest rodzajem zwykłego pieczywa wypiekanego we Włoszech z różnymi dodatkami takimi jak pomidory koktajlowe. FOCACCIA Z POMIDORAMI, ROZMARYNEM I KARMELIZOWANĄ CEBULĄ Bardzo sporadycznie jadam pieczywo, żeby nie powiedzieć wcale ale świeżo upieczonej, chrupiącej i aromatycznej focacci nie jestem w stanie się oprzeć!
Instructions to make Focaccia z pomidorami:
- Drożdże rozpuścić w cieplej wodzie dodać 2 łyżki mąki i odstawić aby zaczęły pracować na około 5-10 min. Mąki wymieszać w misce, dodać sól oraz zaczyn. Wlać wodę i zarobić. Teraz wlać oliwę. Uformować kulkę przykryć ścierką i odstawić do podwojenia objętości..
- Ciasto ponownie wyrobić. Rozciągnąć rękami i włożyć na blachę z piekarnika posmarowaną oliwą. Pocięte na pół pomidorki lekko wcisnąć w ciasto. Odstawić na 20 min. Piec w piekarniku 220C około 20-25 min..
Dopóki przepyszne pomidory nie znikną ze straganów koniecznie musicie spróbować tej odsłony włoskiego specjału. Nie przepadasz za suszonymi pomidorami - użyj innego ulubionego składnika! W mojej kuchni gościła już focaccia z oliwkami (przepis znajdziesz tutaj ), focaccia z brokułami i papryką, ale to focaccia z suszonymi pomidorami całkowicie zawładnęła moim sercem. Jeśli już będzie to focaccia z pomidorami, to polecam użyć świeżych, małych pomidorków w całości. Tradycyjnie focacia najlepiej smakuje podana na ciepło razem z oliwą.
So that's going to wrap this up with this exceptional food focaccia z pomidorami recipe. Thanks so much for your time. I am confident you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment