Pizzerinki. Przepis na przepyszne mini pizze, idealne na drugie śniadanie do pracy, smak pieczarek, suszonych pomidorów i zapieczonego sera na chwilę oderwie nas od prac. Bardzo smaczne te Twoje pizzerinki 😉 Mnie ostatnio też naszła ochota, robiłam w ubiegłym tygodniu na cienkim, orkiszowym spodzie. W ogóle uwielbiam domową pizzę, więc z chęcią bym się skusiła na Twoją! 🙂 Mam na myśli pizzerinki-mini pizze, uwielbiam je robić, i chociaż jest z nimi więcej pracy niż ze zwykłą pizzą, to często kusze się na ich przygotowanie.
Pizzerinki najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu podane z sosem czosnkowym i pomidorowym. Poniżej podany przepis na ciasto idealnie nadaje się również do przygotowania pizzy. Ciasto z tejże receptury wychodzi puszyste, mięciutkie i naprawdę smaczne.
Hey everyone, The first thing which you have to learn is what the different terminology you'll discover in recipes actually means. There are lots of fresh and at times foreign sounding terms that you may see in recipes that are common. These terms can mean that the gap in recipe success or failure. You should be able to discover a good section in virtually any inclusive cookbook that explains different definitions for unknown speech. If you aren't absolutely sure what's meant by"folding in the eggs" it really is in your interests to look this up. Today, we're going to make a special dish, pizzerinki. One of my favorites. This time, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.
Pizzerinki is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It is easy, it is quick, it tastes yummy. It is enjoyed by millions daily. Pizzerinki is something which I've loved my entire life. They're fine and they look wonderful.
Przepis na przepyszne mini pizze, idealne na drugie śniadanie do pracy, smak pieczarek, suszonych pomidorów i zapieczonego sera na chwilę oderwie nas od prac. Bardzo smaczne te Twoje pizzerinki 😉 Mnie ostatnio też naszła ochota, robiłam w ubiegłym tygodniu na cienkim, orkiszowym spodzie. W ogóle uwielbiam domową pizzę, więc z chęcią bym się skusiła na Twoją! 🙂 Mam na myśli pizzerinki-mini pizze, uwielbiam je robić, i chociaż jest z nimi więcej pracy niż ze zwykłą pizzą, to często kusze się na ich przygotowanie.
To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can have pizzerinki using 16 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.
The ingredients needed to make Pizzerinki:
- Get of Ciasto.
- Make ready 750 g of mąki pszennej.
- Take 20 g of świeżych drożdży.
- Take 15 g of cukru.
- Make ready 60 ml of ciepłego mleka.
- Prepare 20 g of masła.
- Prepare 1 of jajko.
- Get 5 g of soli.
- Make ready of Farsz.
- Make ready 40 g of sosu pomidorowego.
- Get 200 g of tartego sera żółtego.
- Take 10 g of oleju.
- Get 10 g of suszonej bazylii.
- Take 10 g of oregano.
- Prepare 10 g of słodkiej papryki.
- Make ready do smaku of Sól, pieprz.
Koniecznie spróbujcie :) Pizzerinki Mini pizza - pizzerinki są gotowe można podawać. Życzę smacznego . Kuchnia & Podróże (@tetiisheri) Pieczywo domowe,proste pyszne ,dużo różnych przepisów. Przez zaistniałą sytuację siedzimy w domu,staramy się nie wychodzić z domu,a świeże pieczywo by się chciało zjeść. Zebrałam dla was w jeden post mnóstwo przepisów na domowe chleby ,bułki -co tylko chcecie i do tego wszystkie banalnie proste do zrobienia ,na drożdżach suchych ,świeżych,na zakwasie. zobaczcie sami.
Instructions to make Pizzerinki:
- Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z cukrem. Odstawić na 15 minut..
- Do miski przesiać mąkę, dodać sól, miękkie masło, jajko, wyrośnięty rozczyn drożdżowy. Wyrabiać ciasto przez 10 minut. Potem formować z masy kulę, posmarować olejem i włożyć do miski. Trzymam pod przykryciem w ciepłym miejscu przez ok.1 h..
- Wyrośnięte ciasto rozwałkować na placek o grubości 5 mm. Za pomocą szklanki lub miseczki wykrawać z ciasta okręgi o średnicy 10- 12 cm lub jak w moim przypadku wykrawać trójkąty o ramionach 11cm i podstawie 15 cm..
- Koła lub trójkąty posmarować sosem pomidorowym i posypać ziołami i słodką papryką. Następnie posypać startym serem (należy pamiętać, że można dodać inne, własne dodatki do pizzerinek 😉)..
- Pizzerinki układać na dużej blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200°C i piec ok.15 minut. Smacznego ! 😊.
Using the cut edge of the pizza sauce can, cut four rounds from each tortilla. Press each round into a lightly-greased muffin tin. Może trochę więcej z nimi zachodu, ale warto. Może w tym trudnym okresie kwarantanny macie więcej czasu na domowe pichcenie, bo ja zdecydowane tak. Pizzerinki to nic innego jak pizza w bardziej poręcznej wersji:). Świetne na imprezy lub do zabrania na wynos, smakują dobrze także na zimno lub odgrzane.
So that is going to wrap this up for this special food pizzerinki recipe. Thank you very much for your time. I'm confident you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment