Pizza drożdżowa z pieczarkami i szynką. Do miski wsypać mąkę zrobić dołek wsypać w niego drożdże całe opakowanie, dodać sól, cukier oraz ciepłą wodę razem z mlekiem. Wyrobić dokładnie ciasto za pomocą rąk lub robota kuchennego ( ja wolę rękoma bo muszę czuć ciasto jakie wychodzi ). Pizza z szynką i pieczarkami Ciasto Do ciasta można dodać więcej mąki, jeśli jest za rzadkie.
Dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu jeszcze raz zagniatamy i rozwałkowujemy. Pizza drożdżowa z pieczarkami i szynką.
Hello everybody, hope you are having an amazing day today. Today, we're going to make a special dish, pizza drożdżowa z pieczarkami i szynką. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.
Do miski wsypać mąkę zrobić dołek wsypać w niego drożdże całe opakowanie, dodać sól, cukier oraz ciepłą wodę razem z mlekiem. Wyrobić dokładnie ciasto za pomocą rąk lub robota kuchennego ( ja wolę rękoma bo muszę czuć ciasto jakie wychodzi ). Pizza z szynką i pieczarkami Ciasto Do ciasta można dodać więcej mąki, jeśli jest za rzadkie.
Pizza drożdżowa z pieczarkami i szynką is one of the most favored of recent trending meals in the world. It is simple, it's quick, it tastes delicious. It's enjoyed by millions every day. They're fine and they look wonderful. Pizza drożdżowa z pieczarkami i szynką is something which I've loved my entire life.
To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have pizza drożdżowa z pieczarkami i szynką using 16 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve that.
The ingredients needed to make Pizza drożdżowa z pieczarkami i szynką:
- Prepare of składniki na ciasto drożdżowe :.
- Make ready 3 szklanki of mąki pszennej,.
- Take 1 of drożdże suszone,.
- Get 1,5 łyżeczki of soli,.
- Make ready 1 łyżeczka of cukru,.
- Make ready 3/4 szklanki of ciepłej wody resztę mleka 3, 2 %,.
- Take 2-3 łyżki of oleju.
- Prepare of farsz :.
- Take 2 opakowania of pieczarek po 500 g,.
- Get 270 g of szynki,.
- Prepare 4-6 łyżki of oleju,.
- Prepare 1 of cebula 255 g,.
- Get 0,5 łyżeczki of soli,.
- Make ready szczypta of pieprzu naturalnego.
- Prepare of dodatkowo :.
- Make ready 400 g of dowolnego sera żółtego.
Co powiecie na swojską pizzę drożdżową ? Tak jakoś nas dziś naszło na pizzę syn mówi " Mamo zamiast tradycyjnego obiadu zrób tą swoja pizzę drożdżową taką super chrupiącą ". Więc długo nie myślałam i jak tylko wstałam zaraz ciasto na pizzę przygotowałam, gdy sobie odpoczywało. Polecam Wam także: - pizzę z salami - pizza na cienkim cieście - NAJLEPSZA! - pizzę na tortilli - sałatka gyros - pizzę z patelni - pizzę z ciasta francuskiego - zapiekanki z pieczarkami Pizza z szynką i pieczarkami.
Instructions to make Pizza drożdżowa z pieczarkami i szynką:
- Do miski wsypać mąkę zrobić dołek wsypać w niego drożdże całe opakowanie, dodać sól, cukier oraz ciepłą wodę razem z mlekiem. Wyrobić dokładnie ciasto za pomocą rąk lub robota kuchennego (ja wolę rękoma bo muszę czuć ciasto jakie wychodzi). Gdy ciasto mamy już dobrze wyrobione i miska jest czysta, że nie widać mąki, dodać olej i nadal wyrabiać do wchłonięcia przez ciasto całego oleju. Wyrobione ciasto pozostawić w ciepłym miejscu pod przykrytą ściereczką aby odpoczęło i urosło..
- W czasie gdy ciasto jest pozostawione w ciepłym miejscu aby urosło przygotować pieczarki, oczyścić je bez nóżek. Pokroić oczyszczone w cienki plasterki. Obrać cebulę i pokroić ją w piórka, na patelnię wlać olej dodać cebulę i podsmażyć ją do czasu, aż się zeszkli i będzie lekko brązowa..
- Do podsmażonej cebuli dodać przygotowane pieczarki i smażyć, aż puszczą sok wtedy je posolić i posypać pieprzem. Tak przygotowane pieczarki smażyć tak długo na średnim ogniu, aż wyparuje całkowicie woda powstała od pieczarek. Usmażone pieczarki pozostawić do ostygnięcia..
- W czasie gdy pieczarki stygną a ciasto pozostawione pod ściereczką podwoiło swoją objętość wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, wierzch ciasta lekko posypać również mąką, za pomocą dłoni ciasto rozpłaszczyć i rozwałkować nie za cienko..
- Rozwałkowane ciasto wyłożyć na blaszkę od piekarnika wyłożona papierem do pieczenia. Można zrobić dowolny ozdobny brzeg. Przygotowane ciasto do pizzy posmarować dowolnym sosem (ja posmarowałam swojskim keczupem z cukinii). Następnie ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej, dwieście gram sera posypać na posmarowany sos..
- Na ciasto posmarowane sosem i wysypane serem żółtym położyć ostudzone pieczarki. Następnie przygotować szynkę pokroić ją w cienkie małe kwadratowe kawałki. Tak przygotowaną szynkę wyłożyć na pieczarki. Każdy może zrobić pizzę z czym tylko ma ochotę i jak lubi to jest moja wersja..
- Tak przygotowaną pizzę odstawić na chwilkę aby podrosła razem z dodanymi składnikami na farsz. Następnie wstawić wyrośniętą pizzę do nagrzanego piekarnika ustawionego na 230 stopni i piec 30 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia się pizzy posypać resztą przygotowanego żółtego sera..
- Pyszną upieczoną pizzę z chrupiącymi brzegami podałam ze swojskim keczupem z cukinii. Pizza wyszła bardzo smaczna zniknęła w mgnieniu oka. Taką pizzę można przygotować również dla dzieci na imprezkę. Może taka pizza to raczej przekąska ale my mieliśmy ją na obiad. Dodatki do pizzy mogą być kto jakie ma ochotę bo tu bardziej chodzi o ciasto na pizzę niż dodatki..
Poznaj przepis na klasyczną pizzę z pieczarkami i szynką. Pizza z szynką i pieczarkami Znalazłam idealne ciasto na pizze u Agaty. Nie robię już ciasta według innego przepisu - tylko tego :) Tym razem zapraszam na tradycyjną pizzę z szynką i piecz arkami. Pizza z pieczarkami i szynką to kolejna nasza propozycja na domową, pyszną i sycącą pizzę. To klasyka gatunku, który zazwyczaj smakuje wszystkim, pomimo tego, że składa się z zaledwie kilku dodatków.
So that's going to wrap this up for this special food pizza drożdżowa z pieczarkami i szynką recipe. Thank you very much for reading. I am sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment