Pizzerinki z podwójnym serem. Wsypać. mąkę, sól i dodać olej. Dodać drobno pokrojony czosnek, Pizzerinki z podwójnym serem. Mimo tego, że co sobotę jest u nas pizza, to pizzerinki w tygodniubardzo ich ucieszyły :) Chciałam wykorzystać pieczarki, bo zalegały mi w lodówce.
Przekąski Chleb czosnkowy z serem mozzarella. Długo nie myśląc poszłam do kuchni i zaczęłam szykować ciasto. Dodatki miałam gdzieś z "tyłu głowy".
Hello everybody, hope you are having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, pizzerinki z podwójnym serem. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Pizzerinki z podwójnym serem is one of the most favored of recent trending meals in the world. It's easy, it is quick, it tastes yummy. It's enjoyed by millions daily. They are nice and they look wonderful. Pizzerinki z podwójnym serem is something which I have loved my entire life.
Wsypać. mąkę, sól i dodać olej. Dodać drobno pokrojony czosnek, Pizzerinki z podwójnym serem. Mimo tego, że co sobotę jest u nas pizza, to pizzerinki w tygodniubardzo ich ucieszyły :) Chciałam wykorzystać pieczarki, bo zalegały mi w lodówce.
To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have pizzerinki z podwójnym serem using 16 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.
The ingredients needed to make Pizzerinki z podwójnym serem:
- Make ready of mąki.
- Prepare of ciepłej wody.
- Prepare of drożdży.
- Take of oleju.
- Take of cukru.
- Take of soli.
- Make ready of Dodatki:.
- Prepare of pieczarek.
- Take of cebula.
- Prepare of czosnku.
- Get of plastrów szynki.
- Take of plastrów salami.
- Make ready of sera żółtego.
- Make ready of keczup (użyłam swojego z cukinii).
- Prepare of masło do smażenia.
- Take of só,l pieprz, oregano.
Wiedziałam, że na pewno będzie dużo sera i tak się też stało;) Pizzerinki są pyszne, mocno serowe, idealne na ciepło jak i na zimno, wspaniałe na śniadanie czy też kolację. Przekąski - Pizzerinki z podwójnym serem. Kobiece Inspiracje Mam na myśli pizzerinki-mini pizze, uwielbiam je robić, i chociaż jest z nimi więcej pracy niż ze zwykłą pizzą, to często kusze się na ich przygotowanie. Zobacz też przepisy na Pizzerinki z bakłażana.
Steps to make Pizzerinki z podwójnym serem:
- Drożdże wkruszyć do ciepłej wody. Dodać cukier i wymieszać. Odstawić na 15 minut. Wsypać. mąkę, sól i dodać olej. Wyrobić. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na około godzinę do wyrośnięcia..
- Cebula pokroić, podsmażyć na maśle. Dodać drobno pokrojony czosnek, a następnie pokrojone w plasterki pieczarki. Chwilę podsmażyć i dodać pokrojoną szynkę i salami. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Smażyć jeszcze kilka minut. Żeby woda odparowała. Ser zetrzeć na tarce..
- Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę, podsypaną mąką. Rozwałkować i wycinać okrągłe pizzerinki. Ja zrobiłam to foremką do pierogów. Mam akurat taką, która jest za duża do pierogów, a tu fajnie się sprawdziła. Wycięte koła, dodatkowo delikatnie rozciągnęłam..
- Tak przygotowane koła przełożyć na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie posmarować keczupem, na keczup wyłożyć trochę sera. Na ser wyłożyć podsmażone pieczarki z szynką i ponownie posypać serem.
- Gotowe pizzerinki wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i piec 10-12 minut..
Możemy do nich użyć dowolnego nadzienia. U mnie z szynką, salami, pieczarkami oraz żółtym serem. Są pyszne i rozchodzą się w tempie ekspresowym, więc warto przygotować podwójną porcję 🙂 Świetna przekąska na imprezę lub wieczorną kolacje. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na pizzerinki z serem i szynka. Pizzerinki najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu podane z sosem czosnkowym i pomidorowym.
So that is going to wrap this up with this special food pizzerinki z podwójnym serem recipe. Thanks so much for your time. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment