Karnawałowe cytrynowe kokardki. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto. Następnie kilkakrotnie składamy i ubijamy je tłuczkiem, aż na powierzchni ciasta pojawią się pęcherzyki powietrza. Pitera: Platforma jest w potężnym kryzysie.
W karnawale warto chociaż raz przygotować jakąś słodkość karnawałową. U mnie są to chruścikowe kokardki. Zrobiłam takie, żeby były pulchne i mięciutkie.
Hello everybody, hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, karnawałowe cytrynowe kokardki. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Karnawałowe cytrynowe kokardki is one of the most popular of recent trending meals on earth. It's enjoyed by millions every day. It's easy, it's fast, it tastes delicious. They are fine and they look fantastic. Karnawałowe cytrynowe kokardki is something that I have loved my entire life.
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto. Następnie kilkakrotnie składamy i ubijamy je tłuczkiem, aż na powierzchni ciasta pojawią się pęcherzyki powietrza. Pitera: Platforma jest w potężnym kryzysie.
To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have karnawałowe cytrynowe kokardki using 10 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.
The ingredients needed to make Karnawałowe cytrynowe kokardki:
- Make ready of Na ciasto:.
- Take of półtorej szklanki mąki tortowej.
- Make ready of żółtka.
- Prepare of soku z cytryny.
- Get of octu lub spirytusu.
- Get of gęstej śmietany 18 %.
- Prepare of Dodatkowo:.
- Take of cukier puder do oprószenia faworków.
- Prepare of olej do smażenia.
- Prepare of mąka do podsypania stolnicy.
Ciasto można bardzo cieniutko rozwałkować i wtedy będą bardzo chrupiące. Karnawałowe cytrynowe kokardki W karnawale warto chociaż raz przygotować jakąś słodkość karnawałową. U mnie są to chruścikowe kokardki. Zrobiłam takie, żeby były pulchne i mięciutkie.
Instructions to make Karnawałowe cytrynowe kokardki:
- Ciasto: Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto. Następnie kilkakrotnie składamy i ubijamy je tłuczkiem, aż na powierzchni ciasta pojawią się pęcherzyki powietrza. Następnie ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy w temperaturze pokojowej na około godzinę..
- Formowanie kokardek: Po tym czasie ciasto wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną, szklanką wycinamy krążki, a z krążków formujemy kokardki. Grubość ciasta zależy jak kruche chcemy mieć kokardki, im cieńsze ciasto tym bardziej kruche. Ja chciałam żeby były bardziej miękkie i puszyste, więc ciasta nie wałkowałam bardzo cienko..
- Smażenie: Na rozgrzanym oleju smażymy kokardki z obu stron na złoty kolor przez kilka minut. Usmażone kokardki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku..
- Podanie: Oprószamy je cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę..
- Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyjdzie nam około 50 sztuk w zależności jakiej szklanki użyjemy. Ocet nie jest w kokardkach wyczuwalny..
Ciasto można bardzo cieniutko rozwałkować i wtedy będą bardzo chrupiące. Moje wyszły idealne z cytrynową nutą i każdemu smakowały, a z. Wyszukaj też inne przepisy za pomocą wyszukiwarki przepisów. Nowy kształt Waszych faworków - słodkie kokardki :-). Z nieznanego dla mnie wcześniej przepisu z wykorzystaniem piwa.
So that's going to wrap this up for this special food karnawałowe cytrynowe kokardki recipe. Thank you very much for your time. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment